Asociace prodejců použitých automobilů-autobazarů

Poradenství zájemcům o koupi ojetých vozů – Profesní vzdělávání a hájení zájmu členů asociace

Zprávy

O nejlepší automobil v Česku bude letos usilovat 37 modelů

Letošní 19. ročník soutěže Auto roku v ČR bude své vítěze znát počátkem ledna. V soutěži je přihlášeno sedmatřicet automobilů, které se v průběhu letošního roku začaly prodávat v Česku. Hlasovat budou výhradně motorističtí novináři, široká veřejnost bude volit v “oddělené” anketě.

Vyhlašovateli jsou Klub motoristických novinářů a Klub motoristických publicistů ve spolupráci se Sdružením automobilového průmyslu (AutoSAP) a Svazem dovozců automobilů (SDA).

Odborná porota, složená z 32 motoristických žurnalistů (včetně jednoho zástupce zpravodajského serveru Novinky.cz), bude dvoukolově volit jediný automobil. Do ankety je nominováno 37 modelů, uvedených do prodeje v České republice v tomto kalendářním roce. Součástí hlasování je i doplňková kategorie Technická inovace roku a Zelené auto roku.

Široká veřejnost bude mít možnost volit na internetu na oficiálních stránkách soutěže, kde bude na výběr hlasování v celkem pěti kategoriích (městské vozy, nižší střední třída, střední a vyšší střední třída, terénní a velkoprostorové vozy, sportovní vozy).

Výsledky soutěže budou známy počátkem ledna.

Automobily nominované do ankety Auto roku 2013 v ČR
Městské automobily
Fiat Panda, Peugeot 208, Renault Clio
Nižší střední třída
Audi A3, Citroën C-Elysée, Honda Civic, Hyundai i30, Kia cee´d, Mercedes-Benz třídy A, Peugeot 301, Seat Toledo, Škoda Rapid, Volkswagen Golf, Volvo V40
Střední a vyšší střední třída
BMW 3, BMW 6, Citroën DS5, Chevrolet Malibu, Kia Optima, Lexus GS
SUV a MPV
Citroën C4 Aircross, Dacia Lodgy, Fiat 500L, Ford B-Max, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe, Mazda CX-5, Mercedes-Benz GL, Mitsubishi Outlander, Opel Mokka, Opel Zafira Tourer, Subaru XV, Toyota Prius+
Sportovní vozy
Bentley Continental GT V8, Mercedes-Benz SL, Porsche Boxster, Toyota GT86

 

 

Novinky, ČTK

Autor APPAA - Kancelář - 23.10.2012 - 1069 Views