Asociace prodejců použitých automobilů-autobazarů

Poradenství zájemcům o koupi ojetých vozů – Profesní vzdělávání a hájení zájmu členů asociace

Zprávy

Při výběru povinného ručení nespoléhejte jen na srovnávače

Internetové srovnávače cen vám poskytnou základní přehled, ale povinné ručení sestavené na míru v nich najdete jen velmi obtížně.

Do formulářů na stránkách srovnávačů zpravidla zadáváte informace o vozidle – typ vozidla, rok výroby, objem motoru, výkon – a údaje o vlastníkovi, což většinou bývá věk, město, PSČ. Se službami a pojištěními, které v sobě povinné ručení obsahuje, však počítá jen málokterý srovnávač.

Cenu pojištění totiž ovlivňují nejen výše uvedené údaje, ale podstatné je, co vše za své peníze dostanete. V rozsahu pojištění nebo profesionalitě zázemí se totiž nabídky povinného ručení mohou významně rozcházet – to, co v jedné pojišťovně získáte za příplatek, může u druhé být již součástí základního balíčku.

Povinné ručení vás dnes umí ochránit i v případech, kdy byste spoléhali spíše na havarijní pojištění – například jde o srážku se zvěří, odcizení vozu nebo řádění živlů. K tomu všemu se dnes poskytují také různé formy asistence, pojištění pasažérů a rozdílné jsou i výše limitů pojistného plnění.

Máte-li dostatečné charisma a umíte zapůsobit na lidi, zkuste osobní jednání na pobočce. Další způsobem, jak si zjistit výši pojistného, představuje kalkulačka přímo na stránkách pojišťoven. Například na webu České pojišťovny lze volit z pěti různých variant a devíti připojištění. On-line sjednání navíc nabízí až 30% slevu a vybrané varianty pojištění mají v ceně také chytrý telefon Samsung Galaxy Mini!

 

 

Autor APPAA - Kancelář - 16.10.2012 - 937 Views