Asociace prodejců použitých automobilů-autobazarů

Poradenství zájemcům o koupi ojetých vozů – Profesní vzdělávání a hájení zájmu členů asociace

Zprávy

Takto se nic nevyřeší…

Problémů v našem oboru je víc než dost. Každý se snaží přesvědčit zákazníka, že právě a pouze u něj najde jen to nejlepší. Na tom by
snad nebylo nic špatného, ale měla by se dodržovat pravidla slušného a čestného chování. Dovolím si zde připomenout Etický kodex APPAA, který pokud by se dodržoval, tak bychom nebyli svědky takovýchto afér. Bohužel ale všude kolem sebe vidíme, že morálka nás lidí se žádným Etickým kodexem neřídí. Není ten problém právě zde? Ano pravidla by se měla dodržovat.

Za chvíli  jedu na schůzku. Zkusím najet na dálnici v protisměru, mám to přece blíž. Pofrčím v odstavném pruhu….potřebuji pouze 12 km a jsem tam. Je to příliš primitivní příklad? Je, ale každý snad chápe, že pokud tak skutečně pojedu, tak jsem blázen, ignorant…..

Všechno má svá pravidla a zákony…Ale právě, určil někdo pravidla a zákony v našem oboru?
Zákony asi ano. Některé dnes sice zastaralé, ale budiž. Pravidla….? Není to tak trochu ta jízda v protisměru?

V těchto dnech jsme, jak výše konstatuji svědky afér jednoho prodejce. Zítra to můžete být vy, nebo já (jel přece v protisměru dvouousetkilometrovou rychlostí, Franta ho viděl, byl prý namol, kouřil něco divnýho, viděli jste to přece ve zprávách, blázen, gauner…). Jsou ovšem tyto zprávy ověřené ? Bude z toho učiněn nějaký závěr, aby se to v budoucnu nemohlo opakovat? Z problému jednoho, se stává problém pro všechny!

…Ne takto se nic nevyřeší…APPAA nabízí řešení téměř rok. Hmm, pravidla sice hlásáte, ale koho oslovila. Pravidla se porušují, nebo snad lépe se k nim nehlásit.

Na schůzku jsem přijel o něco později, ten pitomý nájezd je příliš daleko a představte si, že nějaký blázen jel v protisměru. Všechny nás to zdrželo …

 

Petr
Přikryl

APPAA ČR o.s.

Autor APPAA - Kancelář - 31.7.2012 - 1125 Views