Asociace prodejců použitých automobilů-autobazarů

Poradenství zájemcům o koupi ojetých vozů – Profesní vzdělávání a hájení zájmu členů asociace

První autobazary  se podle nové metodiky staly členy APPAA
Zprávy

První autobazary se podle nové metodiky staly členy APPAA

Asociace prodejců použitých automobilů – autobazarů (APPAA) zveřejnila seznam prvních členů, kteří splnili podmínky přijetí

„Po zveřejnění nových podmínek přijetí za člena APPAA jsme zaznamenali překvapivý zájem ze strany autobazarů stát se členem Asociace,“ říká předseda APPAA Petr Přikryl. Podle Přikryla projevily zájem jak menší autobazary, tak i velcí hráči. Důvodem poptávky po členství v APPAA je podle Přikryla snaha kvalitních prodejců sdružit se v platformě, která dbá o kultivaci trhu s ojetými vozy v České republice. „Vadilo nám, že dle předchozích pravidel mohl být v Asociaci prakticky každý prodejce, který zaplatil členský příspěvek, bez ohledu na to, jestli podniká poctivě nebo ne,“ říká Radek Tichý jednatel AUTOCAR – TICHÝ, který právě z těchto důvodů o členství v APPAA v minulosti neuvažoval.

Autobazary, které se stanou členy APPAA musí nově nejen splňovat podmínky férového přístupu k zákazníkům, ale také například splňovat podmínky spolehlivého plátce DPH a poskytovat údaje o kontrole stavu ujetých kilometrů do systému VinCheck.

„Seznam členů APPAA budeme na našem webu aktualizovat jednou měsíčně. Věříme, že zájemci o nákup ojetého vozu tak dostanou díky tomuto seznamu lepší představu o tom, kde svůj nový vůz koupit,“ uzavírá Přikryl.

Autor APPAA - Kancelář - 16.10.2019 - 2378 Views