Asociace prodejců použitých automobilů-autobazarů

Poradenství zájemcům o koupi ojetých vozů – Profesní vzdělávání a hájení zájmu členů asociace

Zprávy

APPAA se zúčastnila MEZINÁRODNÍ KONFERENCE „BOJ PROTI PODVODŮM SE STOČENÝMI KILOMETRY“

Úvodní slovo přednesl europoslanec pan Tomáš Zdechovský, pod jehož záštitou byla konference pořádána. V projevech řečníků z ministerstva vnitra, dopravy, nebo kanceláře pojistitelů, jsme se nic nového nedozvěděli, ale je dobré, že se o této problematice alespoň mluví.
Nejzajímavější projev měl pan Michael Peelman – prezident belgické společnosti CARPASS. Vysvětlil, jak tato společnost vznikla a celkem dobře zhodnotil více než její desetiletou historii. Stočené odometry, jsou úplně stejné na celém světě, Belgii a Českou republiku nevyjímaje. APPAA často komentuje tuto problematiku a dává přiklad belgického CARPASSU za vzor a cestu, kterou bychom se měli ubírat. Velice dobře vše doplnil pan Roman Rak ze společnosti IRIS IDENT.

 

Zklamáním byla neúčast dalších politiků, kteří by mohli vše posunout o něco dál. Přesto jsem moc rád, že jsem mohl k tématu pohovořit s panem europoslancem Zdechovským a krátce poděkovat panu Peelmanovi z Carpassu a Romanu Rakovi ze společnosti Iris ident.

Opět jsem se přesvědčil, že celá řada odborníků na toto téma snad ani nic měnit nechce! Omlouvám se, ale vážně tento pocit mám. Určitě ovšem stojí za to, se takových konferencí i nadále účastnit. Blíží se volby a doufám, že se „Boj proti podvodům se stočenými kilometry“ stane politickým tématem. Přejme si to všichni, kteří se dnes a denně snažíme předat kupujícím věrohodné informace o kupovaných vozidlech.

[foogallery id=”2397″]

Petr Přikryl
Předseda APPAA ČR

V Praze dne 7. dubna 2017

Autor APPAA - Kancelář - 7.4.2017 - 2277 Views