Asociace prodejců použitých automobilů-autobazarů

Poradenství zájemcům o koupi ojetých vozů – Profesní vzdělávání a hájení zájmu členů asociace

Zprávy

Omezení podvodů se stočenými kilometry – služba VinCheck je zcela zdarma

 

vincheck

Praha 7. dubna 2015 – Společnost VinCheck, s.r.o., spustila na svých internetových stránkách www.VinCheck.cz vlastní zcela bezplatný systém prověřování ojetých vozů. Ten nabízí kontrolu struktury VIN u více než 98 % všech registrovaných osobních vozidel a také stovky tisíc záznamů stavu kilometrů u vozidel ze zahraničí. Podle zástupců společnosti se tak k českým zákazníkům dostanou i doposud málo dostupné informace o ojetých vozidlech z dovozu. V loňském roce jich v České republice přibylo více než 120 tisíc. Systém VinCheck dokáže také prověřit, zda vozidlo nefinancuje některá asi z  třiceti finančních společností v Čechách a na Slovensku a zda nefiguruje v databázi odcizených vozidel v České nebo Slovenské republice.

„VinCheck je platforma založená na spolupráci firem z oblasti obchodu s ojetými automobily, říká Petr Přikryl, šéf expertní skupiny VinCheck, a doplňuje: „Je to výsledek několikaměsíční usilovné práce, který by měl lidem výrazně pomoci získat aktuálně dostupná data o ojetých vozidlech. Na systému spolupracují společnosti Car Detect, spol. s r.o., IRIS IDENT, s.r.o. a TÜV NORD Czech, s.r.o. Veškerá data, která systém obsahuje, jsou neosobního charakteru a pocházejí ze zdrojů jednotlivých společností. Car Detect dodává do systému data z aukcí, IRIS IDENT poskytl unikátní VIN dekodér, který dokáže zkontrolovat strukturu VIN u 98 % všech registrovaných osobních vozidel. VinCheck oslovil také další společnosti z oboru, jako například velké autobazary nebo sítě autoservisů, aby do systému přispěly svými daty, a pomohly tak systému VinCheck zvýšit užitnou hodnotu. „Většina oslovených společností myšlenku VinCheck uvítala a věříme, že se v brzké době rozšíří spolupráce i s dalšími subjekty, říká k tomu Petr Přikryl.

 VinCheck nechce v žádném případě konkurovat databázím již existujících komerčních služeb. Podle Přikryla totiž žádný systém na světě nemůže nahradit pečlivou fyzickou prohlídku ojetého vozu a všech souvisejících dokladů. VinCheck je proto pouze doplňkem takové prohlídky, a měl by zájemcům o ojetý vůz nabídnout především aktuálně dostupné informace, které by třeba jinak neměl. „Protože je služba zcela zdarma, měl by každý zájemce o ojetý vůz kontrolu v systému VinCheck použít jako první kontrolní krok a následně zvážit, zda využije ještě některou z placených sužeb na českém trhu, uzavírá Petr Přikryl.

 

Zdroj: TZ-VinCheck s r.o.

Autor APPAA - Kancelář - 7.4.2015 - 2468 Views